Strandfiguur

Home > Strandfiguur

Een ‘strandfiguur’… ‘De Dikke Van Dale’ kent het woord niet. Wat wordt er dan mee bedoeld? Is het die man of vrouw in rode badkleding die bruin gebronsd (met meestal een iets té afgetraind lichaam) kijkt of er iemand dreigt te verdrinken in de zee? Of is het dat kasteel of die krokodil die door een (meestal iets minder afgetrainde) papa of mama met behulp van schepjes en emmertjes vakkundig gebouwd wordt op het strand. Gezien de context van de reclames die de afgelopen maanden veelvuldig te zien waren, zal het gaan over een lichaam met fraaie spiercontouren en vooral weinig vet. Toch een beetje zoals die man/vrouw in die rode badkleding dus…

 

Maar om daar nou reclame voor te maken. De zon brandt op je lichaam en die zee is hartstikke koud… Dat lijkt geen droombaan. Of zou er iets anders bedoeld worden? Waarschijnlijk wel. Sportscholen, afslankpillen en alternatieve figuurcorrectie-methodes gebruiken de term ‘strandfiguur’ als ideaalbeeld. Meestal is de belofte ook nog dat dit binnen een aantal weken gerealiseerd kan worden. De waarheid is anders.

 

Bewegen is van groot belang, maar niet voor een strandfiguur. Beweging en training zorgen voor een mentaal en fysiek fit lichaam. Niet om mooi te zijn op het strand, maar om er optimaal van te genieten. Sterke spieren zorgen ervoor dat een strandwandeling mogelijk is. Met voldoende uithoudingsvermogen is zelfs die verste strandtent haalbaar. En de mentale fitheid die beweging oplevert zorgt ervoor dat er voldoende zin is om dat ook daadwerkelijk te gaan doen en te genieten van de wind, de zon en het uitzicht. Daarvoor is een ‘strandfiguur-kuur’ niet genoeg. Kies dus niet voor de wondermiddelen in de reclame, maar voor een gezonde leefstijl. Dan is deze zomer de mentale fitheid al op orde en volgt daarna de fysieke omslag. En dat voelt goed. Of je nu richting de bergen, de zee of Bergen aan Zee gaat.