Bindweefseltraining

Home > Bindweefseltraining

Nieuw! Bindweefseltraining

Verlichting bij stramme spieren en klachten in rug, nek en schouders

Bindweefsel (fascia) vind je in het zachte deel van ons hele lichaam en vormt een aaneengesloten netwerk. Bindweefsel bevindt zich om spieren, maar ook in spieren en in de spiervezels. Tevens vind je het om organen, botten en zenuwen én onder onze huid. Bindweefsel is als een soort lijm. Het houdt alles bij elkaar.  Stel je het voor als een soort spinnenweb door je hele lichaam. Of als de nerven van een sinaasappel. Samen zijn deze vezels heel sterk.

Hoe ouder je wordt hoe stijver je vaak wordt en hoe meer bewegingsvrijheid je kwijtraakt. Dit komt vaak doordat bindweefsel zich samenbindt en er knopen in komen. Omdat dit bindweefsel om je spieren en je organen zit beïnvloedt dit dus ook de werking hiervan. Use it or lose it. 

Dus te weinig belasting, verkeerde belasting of overbelasting kunnen voor verklevingen in het bindweefsel zorgen.

De voordelen van SlimBezig Fasciarollers:

  • De fasciaroller maakt het erg gemakkelijk om de spierfascie van zowel de benen als de rug, nek en schouder zone op een zeer aangename manier soepel te maken.
  • De ‘behandeling’ op de fasciaroller duurt slechts 3 minuten. De ideale start van jouw training bij SlimBezig.
  • De fasciaroller geeft direct een goed gevoel. Pijntjes verdwijnen, het lichaam wordt gelijk een stuk soepeler en beweeglijker, en het trainen na deze behandeling gaat veel beter.

We nodigen je van harte uit om de Fasciarollers snel te komen uitproberen als onderdeel van een SlimBezig proeftraining.