6 tips om het sporten vol te houden

Home > 6 tips om het sporten vol te houden

6 tips om het sporten vol te houden

Leefstijlverandering, gedragsverandering… het is makkelijker gezegd dat gedaan. Maar het goede nieuws is: je bent niet de eerste die voor deze uitdaging staat en dus zijn er vele tips om je te helpen je doelen te behalen.

Focus op het échte doel

‘Ik wil fitter worden’ is een vaag doel. ‘Ik wil een betere conditie’ evenzo. Maak je doel concreter en zoek het échte doel. Ik wil fitter worden, want ik wil dit jaar wél kunnen genieten van de wandelingen op vakantie en niet met knie en rugklachten achteraan lopen. Of: Ik wil een betere conditie om als voorbeeld te dienen voor mijn kinderen en lekker mee te kunnen doen als we in het park een balletje trappen. Of: ik wil wat kilo’s kwijt om in de spiegel te kunnen kijken en te denken: whow, wat een knapperd!

Perfectie bestaat niet

De weg van jouw huidige situatie naar jouw doel verloopt niet in een rechte lijn. Leg je daarbij neer en richt je op het lange termijn effect. Tegenslagen zullen er zijn, maar hoe mooi is het als je ondanks dat toch je doelen weet te behalen?

Resultaat? Neem de tijd

Wat in vele jaren ontstaan is, kan je niet binnen enkele maanden oplossen. Neem de tijd om je doel te halen want ook hier geldt: haastige spoed is zelden goed. En realiseer je ook: je doel halen is slechts het begin. Daarna zorg je ervoor dat je in vorm blijft en geniet van het goede gevoel dat dit met zich meebrengt.

Herken uitstelgedrag

Volgende week… Na de vakantie… Als het niet meer zo warm is… Zijn dat herkenbare tekenen van uitstelgedrag? Ben je er bewust van en realiseer je dat ze niet bijdragen aan jouw doelen. Zet jezelf er overheen en kom in actie!

Sporten als verplichting? Maak het leuk!

We kunnen ons voorstellen dat je iets leukers kan bedenken dan te komen sporten bij ons. Maar met je échte doel in gedachten, zijn er genoeg redenen om tweemaal per week te komen trainen. En om die training dan extra leuk te maken, kan je het beste naar leuke extra’s zoeken. Jouw favoriete muziek in de auto of genieten van de fietstocht naar de club. Koop nieuwe sportkleding waarin je jezelf extra lekker voelt. Of beloon jezelf na de training met een heerlijke smoothie.

Geloof in jezelf

Je kan het! Ook als je een keer geen zin hebt, een meting tegenvalt of een training zwaarder is dan je gewend bent. Geloof in jezelf! Je gaat je doelen halen. Neem de tijd, vraag hulp aan de trainers en zet steeds weer een klein stapje naar jouw grote doel.

NB: FitPeaks, het spaar en motivatieprogramma van SlimBezig helpt je op de achtergrond ook om gemotiveerd te blijven. We belonen jouw optimale trainingsfrequentie, prikkelen je als je even wat minder frequent komt trainen en dagen je uit nét dat stapje extra te doen. Ook spaar je met FitPeaks voor mooie cadeaus die jouw training extra waardevol maken.