Veilig sporten

Home > Veilig sporten

Veilig sporten

.

Actuele richtlijnen SlimBezig 

Yes, we zijn weer open! En jij bent dus van harte welkom. Voor de zekerheid zetten we de actuele Corona-maatregelen even op een rij:

Uiteraard zijn we vanaf de heropening volledig Corona-proof, zodat jij verantwoord aan je gezondheid kan werken. Dat doen we door ons te houden aan het ‘Protocol verantwoord sporten – Fitness’ zoals op gesteld door brancheorganisatie NL Actief in samenspraak met het RIVM. SlimBezig heeft alle maatregelen minimaal voor 100% overgenomen en gaat hier en daar zelfs nog wat verder om de veiligheid van alle leden te waarborgen.

We vragen je met klem om dit goed in je op te nemen en je vanaf de heropening aan deze nieuwe richtlijnen te houden. Alleen samen kunnen we een veilige sportomgeving creëren. We rekenen op je medewerking.

Uiteraard zullen we vanaf de heropening nauwgezet in de gaten houden of alles loopt zoals we dat voor ogen hebben en vooral waar jij als gebruiker blij van wordt. Als er aanleiding is zaken te veranderen, dan zullen we dat uiteraard doen. We staan dan ook steeds open voor feedback, zowel positief als negatief.

Jouw training bij SlimBezig:

We zetten hieronder de aanpassingen even voor je op een rij. Deze zijn onderverdeeld in 5 punten:

1: Beheersen bezoekersstroom en onderlinge afstand
2: Schoonmaak en hygiëne
3: Ventilatie
4: Regels voor de sporter
5: Triage/gezondheidscheck voor sporters en medewerkers

1: Beheersen bezoekersstroom en onderlinge afstand

Uitgangspunt voor de heropening is de 1,5 meter regel die voor iedereen geldt. Om die te kunnen handhaven hebben we de volgende maatregelen getroffen:

 • De Milon Cirkel, Five en Pixformance zijn zo opgesteld dat iedereen op 1,5 meter van medesporters zijn work-out kan doen. 
 • We werken met een reserveringssysteem om te weten wie er binnen zijn geweest met het oog op een mogelijke besmetting en het daarop volgende bron en contactonderzoek. Je reserveert je starttijd (blok van 30 minuten) via de Sportivity-app. Het werken met reserveringen heeft vele voordelen:
  • We weten wie er binnen is en kunnen daardoor zorgen voor een beheersbaar aantal sporters.
  • Je weet zeker dat je nooit lang in de rij staat
  • Indien er onverhoopt iemand ziek wordt, kunnen we aan de hand van de reserveringen meewerken aan het contactonderzoek van de GGD
  • Met de gereserveerde lessen in je agenda heb je een mooie stok achter de deur om het sportritme weer lekker op te pakken.

2: Schoonmaak en hygiëne

Uiteraard zorgen we samen voor een klimaat waarin we zorgen dat verspreiding van het virus tot een minimum beperkt wordt. Dat doen we op de volgende manier:

 • Je bent verplicht je handen te wassen of te desinfecteren voor de training. Dat doe je in de keuken.
 • De coaches zullen ieder uur een poetsronde maken en alle toestellen desinfecteren.

3: Ventilatie

Om verspreiding via de lucht te beperken zorgen we voor luchtreiniging en extra ventilatie bovenop ons zeer uitgebreide luchtverversingssysteem:

 • We zorgen voor optimale ventilatie en luchtverversing via ons aircosysteem
 • Waar mogelijk zullen we extra ventileren door het openzetten van ramen.
 • We hebben drie luchtreinigers geplaatst die 99,97% van alle schadelijke stoffen in de lucht elimineren via o.a. Hepa Filter én UV licht

4: Regels voor de sporter

Jouw bezoek aan SlimBezig is sinds de Corona-uitbraak veranderd. Dat ws even wennen, maar van juli t/m half december hebben we dat prima opgelost met z’n allen. In het kort:

 • Je traint op reservering en komt niet eerder dan de gereserveerde starttijd (blok van 30 minuten waarin je vrij bent te starten wanneer je wil). Na afloop van je training verlaat je SlimBezig direct weer.
 • Je houdt 1,5 meter afstand tot je mede-sporters.
 • Je wast of desinfecteert je handen voor iedere training in onze keuken.
 • Je traint altijd met een handdoek en laat de toestellen weer schoon en droog achter.
 • Het toilet is beschikbaar, je maakt achteraf het toilet goed schoon met de door ons beschikbaar gestelde reinigingsmiddelen.
 • Blijf ongeacht je trainingsfase altijd de volledige minuut op het toestel zitten en wissel pas in de wisseltijd.
 • Bij gebruik van dumbbels, kettlebells of stokken maak je voordat je die gebruikt je eigen materiaal schoon. Zo weet je zeker dat je met schone materialen traint.
 • Indien je elastieken of andere losse trainingsmaterialen wil gebruiken, dan dien je die zelf mee te nemen.

5: Triage/gezondheids-check

We willen natuurlijk voorkomen dat het virus oplaait. Daarom zullen we je voor je reservering enkele vragen stellen over je gezondheid. Dat doen we via 5 vragen in de Sportivity reserveringen-app. Deze dien je allemaal met nee te kunnen beantwoorden zodat we weten dat je gezond bent.

Algemeen geldt:

Je blijft thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, kortademigheid, verhoging (vanaf 38 C). Als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C) of benauwdheidsklachten. Dit geldt uiteraard ook voor onze coaches.

Onze medewerkers:

 • Helpen je graag maar houden minimaal 1,5 meter afstand
 • Zorgen ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt. Alleen met z’n allen kunnen we zorgen voor een veilige sportomgeving voor onszelf en anderen.
 • Maken ieder uur alle toestellen schoon, wat dus kan betekenen dan je een minuutje extra moet wachten.
 • Hebben het recht leden die zich niet aan de voorschriften houden de toegang tot SlimBezig te ontzeggen.

Tot slot:

Met bovenstaande maatregelen doen we er alles aan een veilige omgeving te creëren waar je met een gerust hart kan komen trainen. We hebben de afgelopen tijd nog maar eens de bevestiging gekregen hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn en te blijven. We rekenen op je begrip en medewerking. Het zal voor ons allemaal even wennen zijn, maar we vinden zeker de juiste modus.